Nationale Streekzoektocht: Beveren en Kruibeke

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 9 juni tot zondag 2 september 2018 van 09u00 tot 20u00.
CC Ter Vesten - GRAVENDREEF 2, 9120 BEVEREN-WAAS
De Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden doet dit jaar het Waasland aan, namelijk de gemeenten Beveren en Kruibeke
De Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden heeft dit jaar het onderschrift “Langs forten en kastelen” meegekregen. Deze streekzoektocht brengt elk jaar duizenden deelnemers op de baan tijdens de zomermaanden. Dit jaar ontdekken we de Wase gemeenten Beveren en Kruibeke, die allebei hun medewerking aan deze tocht verleenden. Ook wordt er voor het eerst simultaan een vertel- en belevingswandeling voor jonge gezinnen georganiseerd. Zij kunnen het “Mysterie in de polder” oplossen.

Van 9 juni tot en met 2 september kan er worden deelgenomen aan een fietstocht van 40km en/of een autotocht van 60km, elk met zijn eigen parcours en gedeeltelijk andere vragen. We volgen er de slingerende Schelde, rijden langs polders en bolle akkers, stoppen aan charmante cafeetjes en passeren langs historische gebouwen zoals de vele forten en kastelen. De winnaars gaan naar huis met één van de vele mooie prijzen uit onze prijzenpot van om en bij de 6.000 euro.

De zoektocht begint aan Cultuurcentrum Ter Vesten in Beveren. Daar kan je de deelnameboekjes met routebeschrijving en vragen afhalen op drie verschillende locaties. Namelijk aan de balie, in de bibliotheek en in het Cultuurcafé. Bij deelname laat je je deelnemingsformulier hier. In totaal zijn er onderweg 15 vragen op te lossen, waaronder een erg leuke schiftingsvraag.

Daarnaast werd er dit jaar voor het eerst een vertel- en belevingstocht voor jonge gezinnen uitgewerkt. Ontrafel met ons mee het "Mysterie in de polder". Deze vertel- en belevingstocht katapulteert je naar de Kruibeekse polder anno 1500, de tijd van kaartenmaker Mercator. Oude volksverhalen en legendes werden verwerkt tot acht spannende, eigentijdse vertellingen. De verhalen werden prachtig geïllustreerd door Dieter Van der Ougstraete. Doorheen de verhalen maken kinderen op een speelse manier kennis met de geschiedenis, het erfgoed, de fauna en flora van dit unieke polderlandschap in Bazel en Rupelmonde. Ouders kunnen de verhalen zelf voorlezen uit het prachtig geïllustreerd vertelboek, of ze downloaden als geluidsfragment.

Praktisch

Vertrek
CC Ter Vesten, Gravendreef 2 Beveren
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Belsele
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Willem Mesuere: 09/2438826

Meer activiteiten