Weekend Normandië - 3-daagse (1ste groep)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 1 juni 2018 om 06u00 tot zondag 3 juni 2018 om 23u00
Café De Kroon - BELSELEDORP , 9111 BELSELE

Verslag

Dit jaar vertrokken we op uitstap naar de wondermooie omgeving van Caen in Normandië, Frankrijk.
We vertrokken vanuit Belsele richting Amiens, langs deze weg reden we voorbij talrijke Britse en andere kerkhoven die heel wat oorlogsherinneringen van de eerste wereldoorlog 14-18 opriepen.  In Amiens hielden we halt.  Met plaatselijke gidsen bezocht een groep de kathedraal en een andere groep ging op verkenning in de oude stad.  Aan de prachtige haven genoten we van een lunch.   Na de maaltijd vertrokken we richting Caen over de de adembenemende 'Pont de Normandie'. Na een kort bezoek aan de 'Le Mémorial de Caen' namen we onze intrek in het hotel.
Dag 2 stond volledig in het teken van de Normandische kust en D-Day.  We bezochten La Cambe, een Duits kerkhof, Pointe du Hoc, een landingsplaats waar de Duitse artillerie en batteries nog bewaard gebleven zijn.  Eveneens bezochten we het Amerikaans kerkhof Colleville-Sur-Mer.  In het mooie haventje, Port en Bassin werden we verwacht voor een 'Asiette de Fruits de Mer'.Via Longues-sur-Mer en Arromanches-les-Bains, een kunstmatige haven in de zee keerden we terug naar Caen, waar we de keuze hadden voor een wandeling langs de bezienswaardigheden of een gezellig terrasje doen.  Na het avondeten keerden we terug naar het hotel.
Op onze laatste dag ontdekten we de streek van de Calvados en de Auge.   We volgden 'La route du Cidre'.   We reden langs mooie kleine dorpjes, vele boomgaarden en paardenstoeterijen om zo halt te houden in Quilly-le-Vocpùte waar we het familiebedrijf 'Le Lieu Chéri' bezochten.  We kregen een rondleiding  op het bedrijf en natuurlijk konden we ook proeven van de Cidre en de Calvados.
Via Pont l'Evêque reden we naar Honfleur, waar we vrij konden genieten van het mooie havenstadje.  Via Pont de Normandie, Abbeville, Boulogne-Sur-Mer, Calais en Gent keerden we terug naar Belsele.
We bedanken Marc en Rita en ook Eddy onze andere chauffeur voor deze mooie reis en ook allen die mee waren voor het fijne gezelschap.

Praktisch

Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Belsele
Meer weten?
Prijs
€ 320,00
Prijs op basis van een 2 persoonskamer : € 320,- en voor niet leden € 330,- per persoon.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0497 63 97 30 Marc De Tender

Meer activiteiten